Hvorfor….?

"Den store kakeboka" av Sverre Sætre

Utfordringen

Hvorfor Camilla&Sverre Project? Hvorfor Sverre Sætre’s bok…? Hvorfor kaker…?

Tja si det… det er så mange som spør om dette, at jeg burde vel ha klart å komme med et fornuftig svar innen nå.
Men det begynte altså med filmen Julie & Julia Project der Julie Powell (spilt av den skjønne Amy Adams) bestemmer seg for å koke seg gjennom Julia Childs kokobok på et år, og blogge om det. Bloggen ligger forøvrig ute på nettet fortsatt, men hvis du likte filmen (slik jeg gjorde) så behold de gode vibbene fra den, og spar deg å lese bloggen. Filmen er ganske… “snillifisert” om jeg så skal finne et passende ord…

Men nå sporer jeg av…

Mitt bakeprosjekt var ikke ment å havne på en blogg. Tvert om, havnet det først etter en liten stund noe privat på Facebook. Deretter litt mindre privat på Facebook. Og siden stadig flere ønsket å følge min glade galskap, har nå prosjektet landet her, på denne fine bloggen.

Egentlig er ikke dette mitt første “prosjekt”. Jeg liker å ha noe i gjære; en nødvendighet når man har altfor mye dagtid å tilbringe med seg selv for å bevare fornuften i hverdagen. Men dette prosjektet har noen klare fordeler, og det er vel her svaret på ovennevnte spørsmål kommer inn i bildet:

 1. Jeg fikk den fantastiske store kakeboka til Sverre Sætre til jul, etter å ha ønsket meg den iherdig…
 2. ….samtidig fikk husholdningen en flott kjøkkenmaskin.  Vel, mest jeg da, men argumentet “denne ønsker vi oss, for da baker mamma mange gode kaker til oss” falt i merkelig nok i god jord…   Så vi fikk en ny splitter ny lekker Kenwood. Praktisk eh?
 3. Sverre Sætre er herlig, kakene hans er herlige, og jeg er ivrig fan hver gang han besøker Wenche på frokost-tv. 🙂
 4. Jeg er allerede svært glad i å kokkelere, men har en forkjærlighet for det søte. En gang drømte jeg om å bli kokk og konditor, og selv om dette er et rent hobbyprosjekt, er det hyggelig å tusle rundt på de gamle tankestier igjen.
 5. Det er ekstremt lystbetont! Det går ikke an å lage kaker i dårlig humør! Legg til litt  jazz på ipoden, kle på et smil og et forkle og alt er nydelig….
 6. Det er et deilig kreativt utløp!
 7. Målsetninger og målpasseringer er ikke bare kjekt, men også et nødvendig gode når dagene lett går litt i ett.
 8. Man får mange nye venner når man ofte averterer at man har en kake på lur… 😉

Siden trafikken på bloggen har økt føler jeg det nødvendig å legge til en disclaimer: Jeg har ingen forbindelse med forfatter eller forlag av boken jeg baker meg gjennom. Jeg har kun et ønske om å bli bedre på kakebakingen 😉

Og nå vil jeg ikke høre om hvor fetende disse kakene er, hvor runde vi blir av dem, hvordan dette er tidenes usunneste kakeprosjekt og hva mer. Jeg baker dem fordi jeg har lyst, og for å utvide mine horisonter. Dere er velkommen til å smake, men behøver ikke spise hele kaken, -det gjør ikke jeg heller…. 😉

Advertisements

2 thoughts on “Hvorfor….?

 1. Bare si ifra til oss visst du sliter med å bli kvitt alle fristelsene, Camilla.
  Tror jeg snakker på hele familiens vegne, når jeg sier at vi stiller gjerne oss selv til disposisjon for å hjelpe deg med det;-)
  Ser frem til sommer med Asti og Camilla`s bakst i hagen våres i de sene kveldstimer….
  Du er utrolig flink;-)

  Hilsen din kjære nabo 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s