Schwarzwalder rullekake med krem og kirsebær

For those of you coming here via instagram, I’ve translated the recipe to English below. Scroll down to check it out. If you would like to see more of this in the future, let me know.😉

Da var alle rullekakene i Den Store Kakeboka grundig bakt og testet. Det er med lettelse jeg legger dette kapittelet bak meg, selv om jeg enda ikke er helt sikker på hva som byr meg i mot med rullekakene. De smaker veldig godt, de er morsomme å servere og går raskt å lage. Selv om mine ruller ofte er mer ovale enn runde i tverrsnittet. Jeg er vel for grådig på fyllet, tror jeg. Det er jo bare så vanvittig godt! Ok, så har jeg lyst til å prøve meg på en egen vri. En mørk og dekadent sjokoladerullekake. Fylt med favorittsmakene fra Lerums nydelige kirsebærsyltetøy, norske moreller og pisket krem smaksatt med ekte vanilje. Ikke for søt. Denne ble veldig god.
Schwarzvalder rullekake 1 Camilla&SverreProject

Schwarzwalder rullekake med krem og kirsebær
Til en rullekake stekt i ca 25×45 cm stor langpanne.
Steketid ca 10-12 minutter ved 180 grader.

Du trenger:
Til kaken
160 g egg (= ca 3 store egg)
90 g siktet speltmel (eller hvetemel)
140 g rårørsukker
1 ss maizenna
2 ss god kakao
Ekstra kakao til å vende rullekaken på
Til fyllet:
1-2 dl godt kirsebærsyltetøy
Ca en håndfull moreller, stener fjernet og delt i to
2 dl kremfløte, pisket til krem med en knivsodd vaniljefrø fra
1/2 – 1 vaniljestang
Til pynt:
Litt pisket kremfløte i en sprøytepose
Litt av en plate mørk sjokolade, raspet opp med en grønnsaksskreller
Noen fine moreller med stilken på

Slik gjør du:
1. Finn frem og mål opp alle ingrediensene til kaken. La de komme til romtemperatur. Er eggene dine kjøleskapskalde kan du varme de i en bolle med lunkent vann.
2. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Dette tar ca ti-femten minutter i en kjøkkenmaskin på halv hastighet. Vær tålmodig.
3. Bland alle de tørre ingrediensene og sikt de i en bolle.
4. Finn frem og kle formen med bakepapir. Jeg smører papiret lett med smør.
5. Når eggedosisen er lys og tykk, siktes de tørre ingrediensene over eggene. Vend forsiktig sammen med en slikkepott til alt er blandet.
6. Hell røren i formen og stek i ca 10-12 minutter. Kaken skal slippe papiret når ferdig.
7. Forbered et bakepapir på benken, mens kaken steker. Sikt et raust lag med kakao over arket.
8. Ta den nystekte kaken ut av ovnen og velv den over på kakaopapiret.
9. Fjern formen og dra forsiktig av bakepapiret den ble stekt på fra kaken.
10. Rull kaken umiddelbart forsiktig sammen til en rull, med kakaopapiret i. La rullende avkjøles slik.
11. I mellomtiden lager du fyllet klart: pisker kremfløten til krem, med vaniljefrø. Kjerner ut modellene og deler de i to.
12. Rull forsiktig ut rullekaken. Spre på syltetøy. Bre pisket krem over. Strø på moreller.
13. Rull kaken sammen. Om du ønsker kan endene skjæres av for et penere utseende. Deretter flytt den til et serveringsfat. Pynt med pisket krem, sjokoladerasp og fine moreller.
God sommer!

Schwarzvalder rullekake 2 Camilla&SverreProject

Black forest inspired cherry swissroll
A dark, decadent cake with my favourite flavours. Not too sweet.
Yields a 25×45 cm or 10×18 inch cakepan
Bake for 10-12 minutes at 180 C or 350 F

What you need…
…for the cake
160 g or 5,6 oz eggs (about 3 large eggs)
90 g or 3,2 oz speltflour / allpurpose flour
140 g or 4,9 oz cane sugar / demerarra sugar
1 tablespoon cornstarch
2 tablespoons good quality cocoa (I usd Valrhona, which is dutch process)
Extra cocoa-powder to invert the cake on
…for the filling:
1-2 dl or 0,5-1 cup good cherry compote / jam
About a handful sweet cherries, pitted and divided in two.
2 dl or 1 cup heavy whipping cream, whipped to cream with…
Seeds from half a vanillapod (vanilla-extract works well too)
…for decorating:
Whipped cream in a pastrybag
Shavings of dark chocolate, using a vegetable peeler to a block of good chocolate
A few pretty sweet cherries, with stems intact

What to do:
1. Measure all ingredients for the cake, and let them come to roomtemperature. If your eggs are very cold, you can wars them in a bowl of warm water for 15 minutes, to help them whip up faster.
2. With a whisk-attachment, and your mixer on half speed, beat eggs and sugar until pale, thick and fluffy. This will take 10-15 minutes at half speed, so be patient.
3. Mix all dry ingredients and sift them in a bowl.
4. Get your bakingpan ready, lining it with parchmentpaper. And I like to butter the paper as well.
5. When eggs are pale, thick and fluffy, sift the dry into the eggs. Carefully fold together until combined into a homogenous batter.
6. Pour batter into pan. Distribute evenly and bake. Check before the given time. When cake releases from paper, it is done. Do not overbake. While cake is baking prepare a sheet of parchment paper on the counter, large enough to hold the cake.
7. Sift cocoa-powder over the parchment paper, covering it in a light dusting of cocoa.
8. Remove cake from oven and immediately flip the pan and cake over onto the cocoa-dusted parchmentpaper.
9. Remove the paper that the cake was baked on, from the cake.
10. Gently roll the cake, using the dusted parchmentpaper to Help you, and keeping the dusted paper innside the roll. Leave to cool.
11. Meanwhile prepare the filling: whip the cream to whipped cream with vanillaseeds. Remove cherrypits and halve the sweet cherries.
12. Carefully unroll the cake. Spread cherry-compote/jam on top. Spread on whipped cream. Sprinkle over cherries.
13. Roll the cake up again. Cut off the edges for presentation-purposes if you like, then transfer to a serving plate. Decorate with whipped cream, chocolate shavings and pretty sweet cherries.
Happy summer!

Camilla&Sverre Project foregår her. En liten hyllest til Den Store Kakeboka. Så langt har jeg bakt disse kakene.
Du er også hjertelig velkommen til å følge kakeprosjektet mitt på
Instagram @camillasphotos og/eller Facebook

2 thoughts on “Schwarzwalder rullekake med krem og kirsebær

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s