Pynteskolen: sjokoladekruseduller

Mye sjokoladepynt her om dagen… 😀

Mine forrige sjokoladekruseduller, med kun smeltet sjokolade var skjøre og vanskelige å håndtere. Her har jeg forsøkt meg igjen, og denne gang med temperert sjokolade.

Jeg tok rett og slett bare en skje med sjokolade og ringlet den over mellomleggspapir, av typen til å bruke i matpakke, og lot de herde på benken en god stund. Neste dag pakket jeg de i en boks med mellomleggspapir i mellom. Klare til bruk!

Det vanskeligste i alle disse sjokoladepynt-kategoriene er i grunn tempereringen. Når man først får til det, går det veldig raskt å lage både det ene og det andre. Men det med temperering føler jeg fortsatt er vanskelig… Jeg forsøkte å rulle noen av papirene sammen til sjokoladegitter og sjokoladesnurrer, men det fikk jeg ikke til i denne omgang. Skjønte ikke helt hvordan jeg skulle få de til å feste seg til hverandre og holde fasongen. De jeg laget falt i stykker når jeg forsøkte ta av papiret. Oh well… Neste gang…. 😉

Sverre Sætre kakeprosjektet foregår her; en liten hyllest til Den Store Kakeboka. Dette innlegget er arkivert under pynteskolen. Likte du dette vil du kanskje også like disse:

     

Kakene og jeg er også å finne på Instagram; brukernavn “camillasphotos”.
Følg gjerne Det store kakeprosjektet mitt på Facebook

Advertisements

2 thoughts on “Pynteskolen: sjokoladekruseduller

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s