Pynteskolen: Marsipangulrot

Dette finner du ikke i Den Store Kakeboka, men jeg skulle raskt pynte gulrotkaken for å ta den med på juletrefest, og jeg hadde ikke syltet appelsinskall til rådighet (slik oppskriften foreslår) og tenkte at litt revet gulrot (som boken også foreslår) ikke nødvendigvis falt i god jord hos grønnsak-rynke-på-nese’rne. Jeg tenkte videre at små gulrøtter av marsipan ville gjøre det enkelt å forstå hvilken kake det dreide seg om for de voksne, var moro for barna, og for å være helt ærlig: det er jo noe man ofte ser på bakeriene og min kreativitet strakk seg ikke lenger den dagen.😀

Du trenger:
– marsipan av den kvalitet du foretrekker. Jeg synes de med mest mandler er best på smak, men er enig i at de med mer sukker er enklest å arbeide med.
– konditorfarge i fargene grønn og orange (eventuelt grønn, rød og gul)
– hvitløkspresse
– skarp liten kniv

Bland en mindre klump grønn, og en større klump orange. Det gjør ingenting om fargene er marmorert i marsipanen.😉 Her vil jo mengden marsipan avhenge av hvor mange du skal lage, og hvor store du lager de, men jeg blandet opp ca 250 gram marsipan, lagde ca 25 store gulerøtter, og fikk litt marsipan til overs (som bakeprinsen åt til kvelds).

  1. Ta en bit orange marsipan og trill en ball.
  2. Bruk en finger til å trille på kanten av ballen, slik at den blir en kjegle.
  3. Bruk en spiss kniv til å lage streker på tvers av kjeglen.
  4. Ta en liten klump grønn marsipan og putt den i hvitløkspressen.
  5. Press ut en mengde som er ca 1,5 cm lang (eller den lengde du synes passer til din gulerot).
  6. Bruk den spisse kniven til å skjære av den grønne marsipanen, helt inntil pressen.
  7. Samle den delen av det grønne “gresset” som var nærmest pressen, ved å klype det sammen med fingrene.
  8. Sett sammen kjegle og gress. Voila! 🙂

Disse kan lages i god tid før de skal brukes, og bør da oppbevares i en luft-tett boks i romtemperatur før de får æren av å pryde bakverket ditt.

Lykke til!

Sverre Sætre kakeprosjektet foregår her; en liten hyllest til Den Store Kakeboka. Dette innlegget er arkivert under pynteskolen. Likte du dette vil du kanskje også like disse:


Klikk her for å “like” Det store kakeprosjektet Facebook

4 thoughts on “Pynteskolen: Marsipangulrot

  1. Pingback: Klassisk gulerotkake | Sverre Sætre Prosjektet

  2. Pingback: Luftig Gulrotkake i Form | Sverre Sætre Prosjektet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s