Pynteskolen: Marsipanskilt

Vi er i ferd med å gå inn i en høysesong her i huset. Jeg kjenner forventningene er tilstede i huset allerede: Det er bursdagsfeiringer, halloween, adventstid og jul i sikte. Alle glimrende unnskyldninger for kakefester.

Så imens jeg sitter og søker etter ideer og inspirasjon til første etappe, tenkte jeg å legge ut dette marsipanskiltet, som jeg laget til den hvite damen.

Fremgangsmåten er grundig forklart i boken, og det ble litt spontant til, da den unge bakeprinsen og jeg skulle få pyntet kaken før overrekkelsen. Man skjærer rett og slett ut et pent rektangel, ruller sidene som et pergament, skjærer noen rustikke hakk, og brenner kantene med en creme brulé brenner (eller skibrenner).

Spesielt brenningen fasinerte bakeprinsen, i så stor grad at det var vanskelig å få enighet om hva som var nok. 😀 Jeg tror at all hvitfargen i marsipanen var med på å forringe konsistensen på marsipanen og dermed også resultatet, og prøver nok igjen ved neste anledning. Practise makes perfect? 😉 Men slik så vårt felles første forsøk ut, og det er jo ikke verst til å være en debut, eller hva…? 🙂

Vi hadde også planer om å skjære ut en marsipantre, og svi av kantene, for å deretter feste bladene og fuglen på dette, men tiden løp fra oss og melisglasur ble løsningen. Vi må rett og slett prøve igjen.

Tilbake til letingen etter marengsspøkelser og annen uhyrlig moro….
Sees!

Sverre Sætre kakeprosjektet foregår her; en liten hyllest til Den Store Kakeboka. Dette innlegget er arkivert under pynteskolen. Likte du dette vil du kanskje også like dette (pek på bildene for å se teksten):
   

Klikk her for å “like” Det store kakeprosjektet Facebook

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s