Lenge siden sist…. får man by på litt eplekake?

På tide å tørke litt støv av bloggen og så smått komme i gang igjen etter sommeren. Etter å ha tilbrakt en stund i nesten-komatøs tilstand, for å komme seg litt etter sommerferiens strabaser (…flere som ønsker hverdagen kjærlig velkommen, kroniker eller ei?) …befant man seg endelig utenfor husets fire vegger, med varierende skydekke og glimt av varmende solskinn. Velduftende tomatplanter, og blomstrende chiliplanter innbø til litt terapeutisk pusling i hagen. -Og jammen oppdager man at det har rukket å bli høst siden sist man var ute og snuste inn litt frisk luft!

Disse blåbærene hadde vært heldige og unnsluppet minstemanns ivrige fingre og tilhørende blåbærtrut, men ikke mine… 🙂

Og nedenfor det fantastiske (bittelille) epletreet vårt, blant rødmende jordbærblader, og underlig urørt av sneglemunn, lå tre av årets første modne eksemplarer og le-e-e-engtet etter å bli til noe godt:

Og siden bakelysten så smått hadde begynt å melde seg igjen. Mye på grunn av en kommende konfirmasjon, og det faktum at dette fantastiske muffinsstativet plutselig meldte sin ankomst på kjøkkenet mitt (tusen takk til min søte, snille søster og niese!)….

…som skal fylles kommende helg med cupcakes, hvis pyntestæsj, kort tid etter, takket være samme nevnte, søte personer, befant seg på samme nevnte kjøkken. Hvem får ikke lyst til å lage noe gøy, søtt, godt og vakkert da?

Men først måtte jeg se om bakeformen var gått tapt under sofateppetilstanden, og da synes jeg en hjemmelaget, god gammeldags eplekake, med hagens første epler, var en passe upretensiøs start.

Å stå og måle opp ingrediensene var gøy. Og å fyre opp den herlige kjøkkenmaskinen, og se den røre smør og sukker hvitt var en drøm. Kun overgått av fluffy marengsmixing, og duften av nyrevet sitronskall…. mmmmmm…. 🙂

Eplene ble behandlet med andakt. Skrelt, og forsøkt skåret i like lekre, pene båter som på bildet i boken. Jeg gikk for en liten langpanne (18×28 cm) og den var ganske perfekt i størrelsen til denne oppskriften. I den fine røren ble så eplene pent lagt ned, overdrysset med kanel, sukker og nøtter, og så var kaken klar for ovnen.

Tretti velduftende minutter senere kunne man nyte synet av dette deilige bakverket….

Myk, luftig med en frisk, uventet smak av sitron…hva er egentlig bedre enn lun, hjemmebakt eplekake på en regntung ettermiddag?

Det føles gøy å være i gang med bakehobbyen igjen, men av hensyn til helsen har jeg tenkt å løfte på tidsrammen til prosjektet mitt. Mindre stress, mer moro, men når målet nås må tiden vise… 🙂

Sverre Sætre kakeprosjektet foregår her; en hyllest til Den Store Kakeboka. Dette innlegget er arkivert under frukt og bærkaker. Likte du dette vil du kanskje også like:

Sees igjen, -snart. 🙂

Klikk her for å “like” Det store kakeprosjektet Facebook

Advertisements

One thought on “Lenge siden sist…. får man by på litt eplekake?

  1. Pingback: Tarte Tatin | Camilla&Sverre Project

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s