Tarte Tropézienne

St.Tropez.. Byen ble for alvor berømt da filmen “…og Gud skapte kvinnen” ble spilt inn her. Med sexy Brigitte Bardot i hovedrollen. Både film, by og skuespillerinne opplevde umiddelbar suksess, og den søvninge lille fiskerlandsbyen ble raskt oversvømmet av jetsettere, som fremdels forsetter å komme hver sommer.

Og på dette filmsettet, der vakre Brigitte Bardot blafret sine katteøyne til kamera, der jobbet det altså en konditor; Alexandre Micka fra Polen. Og det var han som oppfant denne brioche-aktig kake, med en fantastisk smør-vaniljekrem og knasende perlesukker på toppen: Nå bare kjent som Tarte Tropézienne, og servereres den dag i dag langs hele Frankrikes sørkyst.

Det er jo artig å tenke på hvordan tidene har forandret seg. Tviler vel litt på at dagens karbo-fryktende stjerner ville mesket seg med slike godsaker i pausene… 😀

Denne kan ikke beskrives…. den må smakes. Og luktes! Den var fantastisk god. Jeg tror jeg spiste over halvparten selv. (På litt under en halvtime….) Det i seg selv kan vel ikke akkurat anbefales…. ble en smule kvalm… 😀 😀 😀

…Ikke gjør som meg, men lov meg; prøv den 😉

Sverre Sætre prosjektet foregår her; en hyllest til Den Store Kakeboka. Dette innlegget er arkivert under kremkaker. Likte du dette, vil du kanskje også like:
 

Klikk her for å “like” Det store kakeprosjektet Facebook


På gjensyn! :)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s