Rabarbraterte trinn-for-trinn

Under mottoet “Hvem trenger cupcakes?” … ble ikke disse søte? Også SÅ gode! Farlig gode….😉

Start med tertebunnen. Lag den, hvil den i kjøleskapet, fyll formen, prikk bunnen og legg den i fryseren. Forvarm stekeovnen til 180 grader. Så finner du frem:

  • minst 200 gram rabarbra (bildet viser ca 300 gram rabarbra)
  • 4 ss sukker (eller mindre, jeg brukte bare to)
  • 80 g sukker
  • 5 ss crème fraîche
  • 60 gr smør, NB! romtemperert
  • 1 egg
  • mandelflak eller hakkede mandler til topping

Skjær rabarbraen i 1 cm tykke skiver og vend dem i spiseskjeene med sukker. Sett disse vekk litt og begynn med eggekremen. Smøret røres sammen med sukkeret til det er klumpefritt.

Så tilsettes crème fraîche. Rør igjen til det er klumpefritt. Til slutt has i egget og røres sammen.

Ta tertebunnene ut av fryseren Ooops!. Glemte å prikke mine før de gikk i frysen, men gjorde det nå før jeg fylte de.😉

Ha i eggekrem (lengst til høyre) først. Deretter has i godt med rabarbra (midten). Og til slutt strøs over med mandler (lengst til venstre).

Jeg lagde også noen enda mindre terter i disse linseformene. Brukte en liten utstikker med blondekant, som ga fine kanter til tertene. Så fylte jeg med eggekrem, rabarbra og mandler.

Etter 30 velduftende minutter i stekeovnen fikk jeg dette herlige resultatet.

Hvem trenger vel cupcakes?😀 Nydelig…….

Sverre Sætre prosjektet foregår her; en hyllest til Den Store Kakeboka. Dette innlegget er arkivert under terter og paier og favoritter. Likte du dette, vil du kanskje også like:

 


Klikk her for å “like” Det store kakeprosjektet Facebook


På gjensyn! :)

2 thoughts on “Rabarbraterte trinn-for-trinn

    • Tusen takk for hyggelig kommentar Cecilie! Ja, er den ikke deilig? Tertebunn-oppskriften er en grunnoppskrift, så det pleier ofte å være litt for mye av den i forhold til hva man trenger. Jeg pleier å lage noen ekstra småterter ved siden av, med eller uten fyll, eventuelt lage en halv porsjon ekstra med fyll og steke litt smått ved siden av. Ellers er den en lur idé å pakke resten av tertebunnen godt inn i plast og fryse den.😉 Kjekt å ha på lur…. Trykk den gjerne veldig flat så den tiner raskere og er lett å kjevle ut.

      kjekt å høre fra deg🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s