festlig fakta

Her skal dere få litt festlig bak-kulissene-informasjon: Vet dere, hver eneste dag får jeg treff på bloggen min, av noen som søker på oppskrift etter Sverres rullekake!

Jeg ante ikke at rullekake var så populært! -Eller er den bare SÅ utrolig god, denne Sætre sin…? 🙂 Nysgjerrigheten begynner å gå mektig inn på meg …dere som søker etter den, må gjerne gi en tilbakemelding her… 🙂

Det finnes i alle fall utrolig mange fancy rullekakebilder på nettet (lenge leve Google) hvilket tyder på at kaken lever i beste velgående. For ikke å snakke om den franske julestokken Bûche de Noël som også er inkludert i Den Store Kakeboka. Og både Ungarn og Sveits har sine nasjonale rullekaker; Bejgli som er søt gjærbakst fylt med valnøtt eller valmuefrøfyll, også har vi Swiss Roll, eller “jelly roll”, som i alle fall er den varianten jeg mest forbinder med rullekake: søtt sukkerbrød, med syltetøyfyll. Jeg skal gjennom syv varianter og har litt delte følelser for denne kaken.

(Forresten: må bare låne et lite utdrag fra Wikipedia om kakens utbredelse i Sverige: “…In Sweden, the Swiss roll is called rulltårta (roll-cake). It is commonly served with coffee….” 😀 )

Som sagt må jeg innrømme at denne sitter litt langt inne hos meg. Jeg har minner fra skolekjøkkenet om at noe litt tørt og veeeldig søtt. Men jeg skal snart overkomme frykten for rullekake…. tror jeg ….så dere som søker og søker og venter på svar; det kommer… 😉

Sverre Sætre prosjektet foregår her; det glade vanvidd av et kakeprosjekt.
Vil du bare se på bilder av alle kakene, kan du besøke sikleriet for inspirasjon.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s