Pikekyss

Mmmmmmmmmmmarengs……. mmmmmmm…. Påskesnopen er i hus. Skålene er fylt til breddene av sprø lekre pastellfargede søtsaker. Seige i midten. Sprø utenpå. Så deilig at ivrige små barnehender tripper over skålen titt og ofte, og sprer avslørende marengssmuler i sofa, stoler, bord og gulv… Så fristende at de havner i munnen før man får tenkt seg om.

Det er blitt et gjentagende mønster etter at prosjektet begynte. Har man eggehviter til overs lager man marengs. Har man eggplommer til overs lager man vaniljekrem. Den ene holdbar, men for god til å bli værende i huset så lenge om gangen. Den andre god. Og ikke særlig holdbar, så vi bør spise den raskt. 😉

Jeg synes de er vakre. Og de ser fantastiske ut blant påskepastellene ellers…

…og de smaker utrolig godt sammen med is.

Her har jeg vendt revne mandler inn i marengsen før de ble sprøytet ut. Nammmm… nydelig smak for en liten kar som elsker kransekake mest av alt.

Og et nytt forsøk på nøttemarengsene. Denne gangen i følge oppskriften til punkt og prikke; det vil si, denne gang med skåldede mandler. Rent personlig synes jeg det var unødvendig. De skåldede mandlene tok så lang tid å tørke, og røren ble våtere enn sist. Derfor fløt de mer ut denne gang. Men de smaker godt. Jeg fylte noen med krem og noen med sjokoladeglasur.

Påskesnopet i boks. Nå skal jeg ha bakefri et par dager, for kjøkkenet skal jammen få et nytt strøk med maling. Gleder meg til å koke på nymalt kjøkken til helgen. God påske!

Sverre Sætre prosjektet foregår her. Dette innlegget er arkivert under grunnoppskrifter.
Likte du dette, vil du kanskje også like:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s